نهادهای رگوله ساز
12 تیر 1400 1400-07-17 0:24نهادهای رگوله ساز
سازمانهای نظارتی و رگولاتور
برای معامله گران خرد فارکس، بزرگترین ریسک میتواند عضویت در کارگزاریهایی که مورد تایید و تحت نظارت نیستند، درگیر شدن با فعالیت های غیرقانونی و حتی کلاهبرداری باشد. مقررات و نظارت های مالی شکلی از نظارت و کنترل است که بر سازمان های مالی اعمال شده، فعالیت آنها را تحت نظر داشته و آن را کنترل، محدود و هدایت میکند.
قوانین نظارتی و رگولاتوری در بازارهای مالی مجموعهای از قوانین و مقررات است که کارگزاریها و سازمان هایی که در این صنعت به مردم خدمات میدهند باید آن را رعایت کنند. هدف از تمام این نظارت ها و رگوله کردن کارگزاریها، این است که شما و سرمایهتان از هرگونه ریسک خارج از معاملات و کلاهبرداری در امان بمانید.
بازار فارکس با اختلاف، بزرگترین و پر نقدینگی ترین بازار مالی دنیاست که حجم پول در گردش آن به بیش از روزانه ۶ تریلیون دلار میرسد. به دلیل ماهیت این بازار که بینالمللی و بدون مرکز است و تمام معاملات در یک شبکه جهانی اتفاق میافتد، فارکس همیشه در معرض کلاه برداری بیشتری قرار داشته و به نسبت بازارهای مالی دیگر، نظارت و کنترل کمتری روی آن اعمال میشود.
حال سوال اینجاست که اصلا چطور میشود بازار به این بزرگی را رگوله کرد و تحت نظر داشت؟ بازاری که ۲۴ ساعت شبانه روز، ۵ روز هفته و در کل جهان فعال است.
اندازه و حجم معاملاتی که در این بازار به طور روزانه اتفاق میافتد، رگوله کردن کامل این بازار را تبدیل به کاری پر چالش و بسیار مشکل کرده است. به همین دلیل تنها راه رگوله کردن این بازار، این است که این کار تکه تکه انجام شده و هر کشوری بخشی از کار را رگوله کند. به این معنی که در فارکس هر کشوری خود مسئول رگوله کردن فعالیت های مالی و کارگزاریهای آن کشور است، وگرنه هیچ ارگان واحدی در دنیا وجود ندارد که بتواند به طور دائم و ۲۴ ساعته، روی تمام این بازار بزرگ و کلیه کارگزاریها نظارت داشته و آنها را کنترل کند. به جای آن، مجموعهای از سازمان های دولتی و مستقل در سرتاسر دنیا وجود دارند که کارشان همین است و هر کدام بخشی از فعالیت در بازار فارکس را کنترل میکنند.
این ارگان های نظارتی رگوله کردن بازار را، توسط تنظیم کردن مجموعهای از قوانین و مقررات انجام میدهند، که تمام کارگزاریهای تحت نظر باید آن را کاملا رعایت کرده و در کار خود اعمال کنند. این استانداردها و قوانین، شامل ثبت نام کارگزاریها در ارگان نظارتی مربوطه و گرفتن گواهی فعالیت است. بعد از آن فعالیت کارگزاری مستقیما تحت نظر ارگان مربوطه قرار گرفته و موظف میشود قوانین را رعایت کرده، در صورت نیاز تغییرات لازم در خدمات خود را به وجود آورده، فعالیت خود را به صورت شفاف به نمایش گذاشته و هر کار دیگری که ارگان نظارتی از او میخواهد را انجام دهد.
تمام این نظارتها بر فعالیت کارگزاریهای مورد تایید اعمال میشود، کار آنها دائما باز بینی شده، ارزش گذاری میشود و هر کاری لازم است انجام میشود تا مطمئن شوند کارگزاریها استاندارد را رعایت کرده و طبق قوانین عمل میکنند. هدف از این کار اطمینان از این است که تبادلات ارز همیشه بازاری پویا داشته و معاملات برای همه عادلانه باشد.
هر کشوری برای خود سازمانهای رگولاتوری دارد که آنها چهارچوب اصلی فعالیت در این بازار و قوانینش را مشخص میکنند که باید در معاملات اجرا شوند. کارگزاریها هم بسته به اینکه در چه کشوری به ثبت رسیده و در کجا فعالیت میکنند، تحت نظر یکی از سازمانها بوده و موظف به رعایت قوانینش هستند. هر کدام از این ارگان های نظارتی، بسته به کشور و قوانین اقتصادی خود، مجموعهای از چهار چوب ها و مقررات را دارند که برای امنیت بیشتر تریدرهای خرد آن کشور تنظیم شدهاند. این قوانین، محدودیت ها و قدرت عملیاتی هر یک از این ارگان ها در هر کشور میتواند با دیگر کشورها بسیار متفاوت باشد. در نهایت چیزی که مهم است، این است که کارگزاری شما حتما باید مورد تایید و تحت نظر یک ارگان رگولاتور و نظارتی باشد. در غیر این صورت هیچ نظارتی بر کار این افراد نبوده و به راحتی میتوانند با پول شما هر کاری انجام دهند.
در اینجا، لیستی از مهمترین ارگان های نظارتی دنیا فراهم شده و برای هر کشور جداگانه نوشته شده است. این لینکها همگی معتبر بوده و متعلق به سایت رسمی ارگان های مربوطه است. به این ترتیب زمانی که قصد ثبت نام در یک کارگزاری دارید، اول بررسی کنید که تحت نظارت کدام ارگان از کدام کشور هستند. بعد نام آن ارگان را در این لیست پیدا کرده و در داخل وبسایت مربوطه، مورد تایید بودن یا نبودن کارگزاری خود را بررسی کنید.