نگاهی به گزارش امروز احساسات مصرف کننده در میشیگان ایالات متحده: حقوق و دستمزد، تورم و پاندمی کرونا
22 مرداد 1400 1400-05-22 15:39نگاهی به گزارش امروز احساسات مصرف کننده در میشیگان ایالات متحده: حقوق و دستمزد، تورم و پاندمی کرونا
نگاهی به گزارش امروز احساسات مصرف کننده در میشیگان ایالات متحده: حقوق و دستمزد، تورم و پاندمی کرونا
گزارش میزان شاخص احساسات مصرف کنندگان آمریکایی در ماه آگوست امروز ساعت 6:30 به وقت ایران منتشر میشود. انتظار میرود که گزارش جدید این ماه با کمی تغییرات همراه باشد زیرا میزان ایجاد مشاغل جدید و گزارش تورم در رقابتی تنگاتنگ برای جلب توجه آمریکاییان در فصل تعطیلات قرار گرفته. انتظار میرود، گزارش شاخص احساسات مصرف کننده که توسط دانشگاه میشیگان منتشر میشود، در این ماه نیز همانند ماه قبل در عدد 81.2 بدون تغییر باقی بماند.
شاخص احساسات مصرف کننده آمریکا در سال گذشته با رکود اقتصادی حاصل از قرنطینه ها سقوط شدیدی از عدد 101 به 71.8 داشت. تعطیلی همه گیر و محدودیت های اجتماعی تاثیر منفی بسیار بزرگی بر اقتصاد آمریکا داشت و منجر به از دست رفتن بیش از 22 میلیون شغل شد. از آن زمان به بعد، شاخص احساسات مصرف کننده در این کشور همواره در رنج 88.3 (بالاترین در ماه آوریل) تا 81.2 (پایینترین در جولای) قرار داشته است.
بازار کار:
تغییرات در میزان ایجاد شغل و استخدام مجدد در دو ماه گذشته به طرز شگفت انگیزی افزایش داشته است. به طور متوسط در ماه های جون و جولای 941000 شغل در صنایع غیر کشاورزی (اشغال فصلی) اضافه شده است که این میزان بیش از دو برابر میانگین 426،000 عددی در ماه های آوریل و می است.
نرخ بیکاری از 6 درصد در آوریل به 5.4 درصد در جولای کاهش یافته است که این پایین ترین نرخ بیکاری از ابتدای پاندمی کرونا است. همچنین شاهد افزایش متوسط درآمد سالانه از 0.4 درصد در آوریل به 4 درصد در جولای هستیم. میزان اعلام بیکاری در هشت هفته گذشته کمی کمتر از 400000 بوده است و با وجود افزایش موارد ابتلا به ویروس کووید -19 در بسیاری از ایالت ها، اعمال محدودیتها و تعطیلی بیشتر مشاغل را شاهد نبودیم. تخمین زده می شود که حدود 7 میلیون کارگر همچنان بیکار هستند اما این تحولات بازار کار، از آنجایی که امیدوار کننده هستند، باعث نگرانی بیش از حد مصرف کنندگان نشده است.
تورم:
بدون شک یکی از دلایل عدم خوشبینی زیاد آمریکایی ها نسبت به شرایط فعلی تورم است. شاخص قیمت مصرف کننده امسال افزایش بیش از سه برابری را تجربه کرده و از 1.4 درصد در ژانویه به 5.4 درصد در جولای رسیده است. نرخ تورم اصلی نقطه به نقطه سالانه نیز از 1.4 درصد به 4.3 درصد افزایش یافته است و حتی شاخص هدف فدرال رزرو برای نرخ تورم از 1.5 درصد در ژانویه به 3.5 درصد در ماه جولای افزایش یافته است.
وقتی این افزایش نرخها را در کنار افزایش بیش از 50 درصدی قیمت بنزین در سال گذشته قرار دهیم، براحتی میتوان دریافت که بسیاری از خانواده های آمریکایی پیشرفتی اندک و یا حتی هیچ پیشرفتی در همگام سازی استانداردهای زندگی خود داشته اند.
پاندمی کرونا:
افزایش نرخ ابتلا در بسیاری از ایالتها (عمدتا در بخشهای واکسینه نشده از کشور) یکی دیگر از تحولات منفی به شمار می آید. اگرچه میزان بستری شدن و مرگ و میر در سطح بسیار پایینتری به نسبت موجهای اولیه همه گیری است اما تکرار مداوم این هشدارها موارد در رسانه ها و اعمال محدودیتها در برخی از شهرها جنبه ناخوشایندی دارد. همچنین، سال جدید برای دانش آموزان مدارس دولتی به زودی در اکثر مناطق آغاز می شود و نهاد ریاست جمهوری ایالات متحده در حال بررسی این موضوع است که آیا اجباری کردن زدن ماسک برای دولت فدرال امری قانونی است یا خیر.
شاخص خرده فروشی:
شاخص خرده فروشی ماه جولای توسط وزارت بازرگانی در سه شنبه، 17 آگوست، منتشر خواهد شد. پس از افزایش 2.3 درصدی این شاخص در ماه جون به نسبت ماه می، اعداد و ارقام شاخص احساسات مصرف کننده نشان می دهد که اگر مصرف کننده های آمریکایی در مجموع به اندازه 70 درصد تولید ناخالص داخلی ایالات متحده هزینه داشته باشند، میتوان گفت روند بازسازی اقتصاد آسیب دیده این کشور در مسیر درستی قرار گرفته است.
میزان سرمایه گذاری در مشاغل در جایگاه نسبتاً قوی باقی مانده است و پیش بینی میشود که با افزایش مصرف، میزان سفارشات خرید در بازار نیز افزایش یابد بنابراین اگر شرایط به سمتی پیش رود که اگر تجدید نظری توسط مصرف کننده ها در مورد مواضع محتاطانه کنونی پیش آید، مشاغل نیز به زودی واکنش مثبتی نشان خواهند خواهند کرد.
باید دقت داشت که شاخص احساسات مصرف کننده یک آمار متحرک در بازار نیست. این شاخص صرفا میتواند نشان دهنده پیش زمینه اقتصادی باشد و یک شاخص نسبتاً خوب برای اندازه گیری هزینه های خانوارها است اما بازارها بیشتر تمایل دارند که بر اساس داده های خرده فروشی فعالتیهای خود را تنظیم کنند اما ماهیت شکننده وضعیت اقتصادی فعلی، به ویژه برای مصرف کننده ها، احتمالاً قدرت تأثیرگذاری بیشتری به گزارشات احساسات مصرف کننده نسبت به حالت عادی می دهد.
در مجموع اگر آمریکایی ها مایل به هزینه کرد بیشتر نباشند بدان معناست که اکثر مصرف کننده های آمریکایی را نمیتوان در صف خرید فروشگاهها تصور کرد و این مساله قطعا نمیتواند به پیشرفت اقتصاد ایالات متحده بینجامد.