گزارشات امروز میانگین حقوق و نرخ بیکاری آمریکا: نتایج امروز بازار کار میتواند تاثیرات بسزایی در برنامه فدرال رزرو مبنی بر کاهش بیشتر یا عدم کاهش سقف بازخرید اوراق قرضه آمریکا بگذارد
12 آذر 1400 1400-09-12 16:16گزارشات امروز میانگین حقوق و نرخ بیکاری آمریکا: نتایج امروز بازار کار میتواند تاثیرات بسزایی در برنامه فدرال رزرو مبنی بر کاهش بیشتر یا عدم کاهش سقف بازخرید اوراق قرضه آمریکا بگذارد
گزارشات امروز میانگین حقوق و نرخ بیکاری آمریکا: نتایج امروز بازار کار میتواند تاثیرات بسزایی در برنامه فدرال رزرو مبنی بر کاهش بیشتر یا عدم کاهش سقف بازخرید اوراق قرضه آمریکا بگذارد
ایالات متحده، امروز جمعه 2 دسامبر (ساعت 5 بعد از ظهر به وقت ایران)، آمار اشتغال ماه نوامبر خود را منتشر خواهد کرد و انتظار می رود این کشور در ماه نوامبر 550 هزار شغل جدید در حوزه اشغال غیرکشاورزی ایجاد کرده باشد و نرخ بیکاری در این کشور از 4.6 درصد به 4.5 درصد کاهش بیابد. این کشور در ماه اکتبر 531 هزار موقعیت شغلی جدید ایجاد کرده بود که تعداد کل مشاغل را به 148.3 میلیون نفر رساند که در مقایسه با زمان قبل از شروع همه گیری 4.2 میلیون شغل کاهش را نشان میداد.
آیا نرخ تورم کنونی تنها مشکل ایالات متحده است؟
در ماه اکتبر، فدرال رزرو در مورد روند بهبود بازار کار خوش بین بود و سیاستگذاران این نهاد بارها خاطرنشان کردند که چند گزارش مثبت دیگر برای کاهش ادامه دار سقف بازخرید اوراق قرضه آمریکا کافی است. همچنین در آن زمان، نرخ تورم کم سابقه کنونی موقتی تلقی می شد. با این حال، سیاستگذاران نگران فشارهای قیمتی بودند و همین مساله گمانه زنیها برای تشدید برنامه کاهش سقف بازخرید اوراق قرضه را تقویت کرده بود.
در طول ماه نوامبر، نگرانیهای مربوط به تورم تشدید شد و پیدایش نوع جدید ویروس کرونا (گونه امیکرون) نیز مزید بر علت گردید تا جرمی پاول، رییس فدرال رزرو آمریکا، هشدار دهد که این گونه جدید ویروس میتواند رشد بازار کار آمریکا را کاهش و اختلالات زنجیره تامین را گسترش دهد. همچنین او تاکید کرد که تورم کنونی احتمالا بیشتر از زمان مورد انتظار با اقتصاد ایالات متحده همراه خواهد بود و خیلی گذرا نیست. وی همچنین افزود که در صورت سرعت گرفتن برنامه کاهش سقف بازخرید اوراق قرضه (برنامه حمایتی مالی مربوط به دوره پاندمی در آمریکا)، درها برای افزایش زودتر از موعد نرخ بهره باز میشوند.
حال سوال اینجاست که آیا افزایش سرسامآور نرخ تورم دلیل مناسبی برای چنین اقدامی است؟
همانطور که گفته شد، ایالات متحده هنوز باید 4.2 میلیون موقعیت شغلی جدید ایجاد کند تا به وضعیت قبل از همه گیری بازگردد که اگر به روند بهبود بازار این کشور خوش بین باشیم، می توان انتظار دست یافتنی شدن چنین هدفی تا اواسط سال 2022 را داشت، البته اگر گونه جدید ویروس تاثیر گذاری زیادی نداشته باشد و قابل کنترل باشد. هرگونه گزارش ضعیفی از اشغال جدید ایجاد شده در ماه نوامبر همراه با شرایط تورمی کنونی ممکن است تصمیم گیری را برای فدرال رزرو بسیار سخت کند، زیرا کاهش سریع سقف بازخرید اوراق قرضه و افزایش نرخ بهره در چنین شرایطی میتواند تبدیل به یک خطر بلقوه برای پیشرفت اقتصادی این کشور باشد. با این تفاصیل، هر گونه گزارشی مبنی بر افزایش کمتر از 300 هزار شغل جدید میتواند زنگ خطری برای فدرال رزرو محسوب شود اما اگر نتایج ماه نوامبر 400 هزار شغل جدید به بالا را نشان دهند، به معنای مساعد بودن شرایط برای کاهش سریعتر سقف بازخرید اوراق قرضه و افزایش نرخ بهره رسمی در این کشور خواهد بود.
واکنش های احتمالی بازار فارکس به اخبار امروز:
دلار آمریکا در ماه نوامبر در برابر اکثر ارزهای اصلی با رشد ارزش برابری مواحه بود. یک نتیجه مثبت از گزارش میزان اشتغال ماه نوامبر می تواند این گمانه زنی را ایجاد کند که فدرال رزرو اقدامات جدیدی را در هفته آینده اعلام خواهد کرد و این مساله ای است که به تقویت شدید ارزش دلار و احتمالا کاهش ارزش سهام خواهد انجامید.
نرخ سود اوراق خزانهداری ایالات متحده به ویژه نرخ سود اوراق 10 ساله نیز از اهمیت بسزایی در روند تقویت ارزش دلار آمریکا برخوردار است. نرخ سود کنونی اوراق 10 ساله خزانه داری در حال حاضر در حدود 1.43٪ است که رشد این نرخ به بالای 1.50٪ احتمالاً باعث افزایش شدید ارزش دلار در بازار فارکس خواهد شد.
شایان ذکر است که کانادا نیز گزارش میزان اشتغال جدید ماهانه خود را منتشر خواهد کرد، که ممکن است منجر به تقویت دلار کانادا بعد از سقوط ارزشی این ارز طی 2 هفته گذشته (که به دلیل افت شدید قیمت نفت ناشی از نگرانیهای مرتبط با گونه جدید ویروس کرونا صورت گرفته) شود. پوند انگلستان و دلار استرالیا ضعیف ترین رقبای دلار هستند و ممکن است بعد از اخبار امروز به پایین ترین حد نرخ برابری خود در سال 2021 سقوط کنند.