وبلاگ

تحلیل چارت نفت آمریکا (WTI یا USOIL)

WTI Crude
تحلیل های تکنیکال

تحلیل چارت نفت آمریکا (WTI یا USOIL)

تحلیل چارت روزانه:

همانطور که در تصویر بالا پیداست، نمودار نفت وست تگزاس (WTI) بعد از شکست صعودی سطح مقاومتی بسیار مهم و بلند مدت ماهانه خود (محدوده 75.35 تا 77 دلار – که همراستا با ناحیه طلایی فیبو روزانه، خط پیوت روزانه و R1 هفتگی نیز هست)، که از اواخر سال 2014 میلادی نمودار قیمت را زیر خود نگه داشته بود)، حرکت رشد قیمتی خود را تا سطح 80 دلار (که همراستا با پیوت R1 روزانه نیز هست) ادامه داد و در این سطح متوقف شد.

در حال حاضر نمودار قیمت با فاصله زیادی در بالای ابر ایچیموکو و تمامی میانگین های متحرک مهم خود قرار دارد و همچنان بسیار صعودی به نظر می آید. با این حال، واگرایی در سقف در تایم فریمهای هفتگی و روزانه نمودار مشاهده میشود و اسیلاتور RSI به تازگس از محدوده اوربوت خود خارج شده است. نکته بسیار مهم بعدی کاهش حجم روزانه معاملات در ادامه روند صعودی نمودار قیمت بعد از شکست سطح مقاومتی بسیار مهم ماهانه خود است که نشان از تضعیف مومنتوم صعودی نمودار قیمت است و به نظر می آید که حمایت از رشد قیمتی اخیر آنچنان که باید قدرتمند نمی باشد و شاید سرمایه گذاران زیادی همچنان به عدم وجود شرایط لازم برای رشد بیشتر قیمت معتقدند.

چارت ۴ ساعته:

در تایم فریم ۴ ساعته و ۱ ساعته واگرایی شدید در سقف مشاهده میشود. با این وجود، آرایش نمودار قیمت همچنان صعودیست، نمودار قیمت در بالای تمام مووینگهای مهم و ابر ایچیموکو قرار دارد و هنوز علایم تغییر روند حرکت قیمت مشاهده نمیشود.

از منظر تحلیل فاندامنتال میتوان گفت که 4 عامل اصلی برای افزایش اخیر قیمت نفت میتوان در نظر گرفت:

  • ادامه نگرانی ها در مورد کسری گاز طبیعی و زغال سنگ در زمستان امسال که باعث شده خیلی از کشورها بدنبال تغییر سوخت مصرفی خود (در برخی صنایع و نیروگاهها) از گاز طبیعی و زغال سنگ به نفت خام باشند که این امر به طبع باعث افزایش تقاضا برای نفت خام و در نتیجه بالا رفتن قیمت این کالا استراتژیک شد.
  • ادامه نگرانی ها در مورد مواجهه احتمالی با کسری انرژی در بخش تولید و حمل و نقل کشورهای صنعتی به خصوص چین و آمریکا در دوره رشد بعد از پاندمی کرونا و در حالی که اقتصادهای بزرگ با مشکلات کنونی زنجیره تامین بین المللی روبرو هستند.
  • تصمیم گروه اوپک پلاس برای عدم افزایش سقف تولید کشورهای عضو این کنسرسیوم در ماه اکتبر حتی با وجود درخواست برای عرضه بیشتر از سوی کشورهای مصرف کننده مثل ایالات متحده که به علت وجود نگرانی ها از بابت شیوع مجدد ویرووس کرونا، رکود اقتصادی جدید و کاهش مجدد و شدید تقاضا و قیمت نفت گرفته شد.
  • عقب نشینی وزارت انرژی ایالات متحده از مواضع قبلی خود مبنی بر در نظر گرفتن استفاده از ذخایر استراتژیک نفت ایالات متحده و ممنوعیت صادرات نفت خام این کشور برای تعدیل قیمت نفت در صورت نیاز.

از طرفی دیگر، اقتصادهای بزرگ بین المللی در دوره رشد پسا کرونا هستند و در حال حاضر به دلیل مشکلات موجود در زنجیره تامیین مواد اولیه، بخش تولید هنوز به حداکثر ظرفیت تولید و صادرات قبل از شروع پاندمی کرونا نرسیده که همین امر باعث افزایش قیمت کالاهای تولیدی شده و شرایط تورمی اقتصادی برای اقتصاد بین المللی ایجاد کرده که بالا رفتن قیمت نفت میتواند باعث از کنترل خارج شدن این شرایط تورمی (که در حال حاضر به نظر موقتی می آید) و وخیم تر شدن آن شود. به همین دلیل، انتظار میرود سیاستمداران بدنبال چاره ای برای جلوگیری از چنین شرایطی هستند که اظهارات اخیر ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، مبنی بر آمادگی روسیه برای افزایش تولید گاز طبیعی در جهت تامین نیاز کشورهای عضو اتحادیه اروپا را میتوان از این دست تلاشها برشمرد.

در ثانی، طی 1 هفته گذشته که شاهد افزایش کم سابقه قیمت نفت بودیم، شاهد افزایش موجودی این کالا در ذخایر نفت آمریکا نیز بودیم که نشان از فروکش کردن (هرچند شاید موقتی) حجم تقاضا برای این کالا استراتژیک است. در مجموع میتوان گفت: درست است که قیمت نفت همچنان پتانسیل رشد تا سطوح قیمتی 82.36 دلار، 85.60 دلار و یا حتی تا 88.19 دلار را دارد، ولی با توجه به شرایط اقتصادی کنونی بین المللی احتمالا شاهد اتخاذ مواضعی که باعث تعدیل قیمت نقت میشود نیز خواهیم بود.

مقالات “قیمت نفت وست تگزاس برای اولین بار از سال ۲۰۱۴ توانست از مرز ۸۰ دلار تجاوز کند” و “تصمیمات محتاطانه اوپک پلاس” را نیز مطالعه بفرمایید

نتیجه نهایی: با توجه به موارد ذکر شده در بالا، به احتمال زیاد شاهد ریتست ناحیه حمایتی بسیار مهم ماهانه توسط نمودار قیمت خواهیم بود و سپس میبایست رفتار نمودار قیمت در این ناحیه حمایتی بسیار مهم را به دقت بررسی کنیم تا ببینیم کدام یک از سناریوهای معاملاتی (مشخص شده در تصاویر بالا) معتبر میشود و در صورت مشاهده تاییدیه های معاملاتی مورد نیاز میتوان بدنبال نقطه ورود مناسب بود.

نکات بسیار مهم:

  1. لطفا دقت داشته باشید که معامله در بازارهای مالی همواره با ریسک همراه بوده و عدم دانش کافی در تحلیل، ورود و مدریت معاملات میتواند منجر به از دست رفتن قسمتی یا حتی کل سرمایه شما عزیزان شود.
  2. این تحلیل صرفا جهت اشتراک گذاری نظر تحلیل گر با مخاطبان فارسی کپیتال است و به هیچ وجه توصیه معاملاتی محسوب نمیگردد لذا فارسی کپیتال هیچ گونه مسولیتی در قبال سود یا ضررهای احتمالی‌ افراد ندارد.
  3. این تحلیل به معنای ورود تیم معاملاتی ما به این معامله نمیباشد زیرا ما فقط وفقط بعد از دریافت تاییدیه های لازم بر اساس استراتژی های معاملاتی خودمان وارد یک معامله میشویم و لذا تا قبل از مشاهده این تاییدیه ها به هیچ معامله ای ورود نمیکنیم. لطفا همواره از استراتژی معاملاتی تست شده و قابل اطمینان جهت ورود به معاملات استفاده کنید تا حدالامکان از ضررهای احتمالی جلوگیری شود.

موفق باشید.​​

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

کاربر گرامی:

برای مشاهده بهتر مطالب در تلفن همراه، لطفا تلفن خود را در حالت افقی نگه دارید.

Call Now Buttonتماس با فارسی کپیتال
×

سوالی دارید؟ تیم پشتیبانی فارسی کپیتال همواره در خدمت شماست.

× مشاوره رایگان